BMM-80-RD mechanical metronome with bell (0-2-3-4-6)

package details

weight   :   0.67 kg
length   :   14.40 cm
width   :   14.40 cm
height   :   25.50 cm
find a store

description

mechanical metronome with bell (0-2-3-4-6), 40-208 bpm, slim pyramid model, burgundy red

Train your musical heartbeat with the Boston BMM-80

Pulse/tempo is important in most music. It is part of defining the atmosphere and is to music what your heartbeat is to you. Musicians need to learn how to feel the pulse of a song en keep time without slowing down or speeding up, unless that is what the song requires.

The nostalgic looking Boston BMM-80 with its pyramid model can be of great service training your inner musical pulse. You can adjust tempo from 40 to 208 bpm. The BMM-80 has a so-called “beat controller” (bell) to set meters and hear a bell every first beat of a bar. You learn 2 things by using the BMM-80: 1. Keeping time 2. Start IN time.

You can set the beat controller to 2, 3, 4 and 6 beats.

The BMM-80 has no plug, but you can play right away! You wind it up like a wind-up clock and start counting!

It is available in different colors: black, white and burgundy red

omschrijving

analoge metronoom met bel- (0-2-3-4-6) 40-208 bpm, slank pyramide-model, bordeaux rood

Train uw muzikale hartslag met de Boston BMM-80!

Tempo is in de muziek een belangrijk begrip. Het tempo van muziek is mede bepalend voor de sfeer en is voor muziek wat de hartslag voor de mens is. Het is dan ook erg belangrijk dat musici leren tempo te voelen en vast te houden en dus niet te vertragen of te versnellen, tenzij een muziekstuk dat vereist.

De nostaligsche Boston BMM-80 met zijn pyramidevorm kan hierbij ontzettend van dienst zijn. Met de schuifregelaar stelt u het tempo in (40-208bpm). De BMM-80 is voorzien van een zgn. "beat controller" waarmee de maatsoort ingesteld kan worden, waardoor er op iedere eerste tel van een maat een belletje klinkt. U leert dus niet alleen tempo vasthouden, maar ook binnen de maat spelen en op de juiste tel beginnen.

De beatcontroller kan worden ingesteld op 2, 3, 4 en 6 beats.

Verder is het misschien handig te weten dat de BMM-60 geen plug, maar wel play is. U windt hem in enkele draaien op als een klok met het daarvoor bestemde metalen draaisleuteltje en u kunt meteen beginnen!

Verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, bordeaux rood en houtnerf